Vanhemmille

Vanhempana saatatte olla huolissanne GraniLaneille tulevasta lapsestanne, joten varmistaaksemme, ettei teillä ole syytä huoleen, olemme koonneet alle tietoa ja ohjemateriaalia GraniLaneista.
Jotta lapsellanne olisi mahdollisimman mukavaa ja turvallista tapahtuman aikana, suosittelemme käymään tämän materiaalin yhdessä läpi ja pitämään sen käsillä tapahtuman ajan.


Mistä oikein on kyse?

GraniLanit on samanhenkisten tietokoneharrastajien tapahtuma. Tämä sisältää tietokonepelien pelaamisen ja kilpailuihin osallistumisen lisäksi, konsoli pelaamista ja paljon muuta. Näitä asioita voi toki tehdä myös kotona, mutta se on merkittävästi hauskempaa kavereiden ja muiden lanittajien kanssa.
Ensimmäiset GraniLanit järjestettiin Kauniaisten lukiossa syksyllä 2017, jonka jälkeen tapahtumia on järjestetty vaihtelevasti puolenvuoden ja muutaman vuoden välein. Lisätietoja tapahtumasta saat täältä.


Ketä GraniLaneilla käy?

Suurin osa osallistujista koostuu 13-25 vuotiaista tietokonepelaajista ja harrastajista. Aikaisemmilla laneilla on myös vaihtelevasti ollut vanhempaakin ikäluokkaa.
Tapahtumalla ei ole ikärajaa, mutta suosittelemme, että alle 13-vuotiaat eivät tule tapahtumaan yksin vaan ystäviensä kanssa.


Ovatko lanit turvalliset?

Varmistaaksemme, että GraniLanit pysyisivät turvallisina ympäri vuorokauden, meillä on paikalla:

  • Ensiapu koulutettua henkilöstöä koko tapahtuman ajan.
  • Järjestyksenvalvoja, illalla ja alkuyön aikana. Muina aikoina turvallisuudesta vastaa tapahtuman järjestäjät ja muu henkilökunta.

Vaikka järjestäjät pyrkivät tekemään parhaansa, jokainen vierailija on viime kädessä itse vastuussa omasta terveydestään ja omaisuudestaan. Joten käy seuraava lista lapsesi kanssa läpi, jotta hän osaisi pitää huolta itsestään ja tavaroistaan:

  • Arvokkaita tavaroita (mm. kännykät, lompakot, kellot ja muut pienet esineet)

Arvotavaroita ei missään vaiheessa tulisi jättää ilman valvontaa. Tapahtumaan osallistuja on itse vastuussa omista tavaroistaan.
ANVES Oy ei ole korvausvastuussa kadonneista tai hajonneista tavaroista, mutta pyrimme parhaamme mukaan auttamaan etsinnöissä.
Mikäli olet hukannut tai löytänyt jotain, tulethan lmoittamaan tästä infopisteelle.

  • Nukkuminen

Nukkuminen on tarpeen, jotta lapsesi välttyy onnettomuuksilta ja pystyy paremmin pitämään hauskaa. Tapahtumaan on järjestetty lepoalue tätä tarkoitusta varten. Lepoalueena toimii kovapohjainen lattia, joten otathan siis patjan ja tyynyn mukaan.

  • Ruokailu

Muistuta lastasi syömään riittävän usein ja monipuolisesti. Järjestäjien toimesta tapahtumapaikalle tehdään kaksi yhteistä pizza tilausta. Paikan päällä on myös pieni kioski, josta saa pientä purtavaa. Isomman nälän sattuessa suosittelemme kuitenkin vierailemaan Kauniaisten keskustassa. Lisätietoa pizza tilauksista ja kiskasta löydät täältä.

  • Säännöt

Tutustu tapahtuman sääntöihin ja käy ne läpi lapsesi kanssa ennen tapahtumaa. Säännöt löytyvät täältä.

  • Vakuutus

Tarkista vakuutusyhtiöltäsi mahdolliset toimintatavat, jos jotakin sattuu tapahtuman aikana.

  • Ongelmatilanteet

Jos lapsesi ajautuu minkäänlaisiin ongelmiin, ottakaa ensin yhteyttä GraniLanien henkilökuntaan, joko puhumalla jollekulle järjestäjistä, tulemalla Infopisteelle, lähettämällä sähköpostia tai soittamalla meille. Autamme mielellämme kaikenlaisten ongelmien ratkaisemisessa.


Kuinka saan yhteyden lapseeni tapahtuman aikana?

Jos lapsellanne on matkapuhelin, on sen käyttäminen todennäköisesti paras tapa saada hänet kiinni tapahtuman aikana.
​Voit myös tarvittaessa itse tulla paikan päälle tai ottaa yhteyttä järjestäjiin. Järjestäjien yhteystiedot löytyvät täältä.


Miten saamme kaiken tavaran tapahtumapaikalle?

Emme ole tuhansien ihmisten lan-tapahtuma, joten tavaroita tuodessa ei pitäisi olla ruuhkaa, suosittelemme kuitenkin varaamaan tavaroiden tuontiin ja paikoille asettamiseen riittävästi aikaa.
Vanhemmat voivat tuoda lastensa tavaroita sisään ilman pääsylippua. Tapahtumapaikalle ei kuitenkaan saa jäädä oleskelemaan.


Tapahtuman päättyessä

Koneiden purkaminen ja konepaikan siivoaminen tulee aloittaa tuntia ennen tapahtuman päättymistä. Konepaikkojen tulee yleisesti siistejä. Erityisen sotkuisita/likaisista paikoista voimme veloittaa ylimääräisen siivousmaksun. Lisätietoja löytyy säännöistä.


Muuta kysyttävää

Toivomme, että olemme saaneet teidät vakuutettua siitä, että GraniLanit on turvallinen paikka. Jos kysyttävää kuitenkin jäi, vastaamme mielellämme kysymyksiin. Yhteystietomme löytyvät täältä.